Opettajat

Irja Ahtovirta

Irja on Suomen Pilatesyhdistyksen hyväksymä pilatesohjaaja sekä spiraalistabilaatio-ohjaaja. Hän on käynyt laajan modernin pilateksen matto- ja laitekoulutukset Somatic Centerillä ja suorittaa parhaillaan Kati Pylkkäsen Aitopilates alkuperäisen klassisen pilateksen koulutusohjelmaa. Irja pyrkii tarjoamaan osallistujille pilates-periaatteiden mukaisia keskittyneitä ja tarkkoja tunteja – liikkeen iloa, hikeä ja huumoria unohtamatta!

 

 

Nora Akkanen

Nora on monipuolinen tanssija, jolta löytyy vuosien kokemus katutanssilajeista, mutta myös showtanssista. Show- ja streetlajien kautta hän on löytänyt omat lajinsa erityisesti housesta, hip hopista ja streetjazzista. Opettajana Nora rohkaisee ylittämään itsensä, päästämättä ketään liian helpolla. Nora on helposti lähestyttävä ja rento ja tunneilla vallitsee hyvä meininki. Tarkoituksena on luoda tanssille vahva perusta, jonka päälle on helppo lähteä luomaan omaa persoonallista tyyliään. Energisellä ja innostavalla opetustyylillä hän yrittää saada kaikkia kokemaan tanssimisen riemun.

Riikka-Liisa Hannikainen

Riikka-Liisa on opiskellut tanssijaksi Lontoon Labanilla, josta hän valmistui 2006. Valmistuttuaan hän on opettanut mm. Lahden tanssiopistolla ja Kouvolan balettikoululla. Tanssijan ammatin lisäksi Riikka-Liisalla on tutkinto kaupalliselta alalta sekä kokemusta lukuisista tanssi- ja liikunta-alan töistä sekä koulutuksista, viimeisimpänä tanssi- ja liiketerapian opinnot Eino Roiha -instituutissa Jyväskylässä. Riksu perusti Studio Dance Pitin 2011 ja on sittemmin saanut ilolla seurata tanssibuumin leviämistä kaupunkiin.

Noora Huikko

Tanssi vei Nooran mukanaan jo pienenä lapsena ja suureksi ilokseen hän on saanut työskennellä tanssin parissa usean vuoden ajan. Koulutukseltaan Noora on sosionomi, jonka lisäksi hän on laajentanut osaamistaan mm. barre-ohjaajakoulutuksella sekä liikuntapsykologian kursseilla. Noora opettaa show- ja nykytanssia sekä balettia. Opettamisen ohessa hän työskentelee monipuolisesti sekä liikunnan parissa että sosiaalialalla. Nooraa kiinnostaa erityisesti tanssin mahdollisuus kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sekä yhteisöllisyyden edistäjänä. Opettajana hän on kannustava, reilu sekä tavoitteellinen. Tärkeintä on mahdollisuus oppia ja onnistua, unohtamatta tanssin riemua!

Heidi Jokisalo

Heidin harrastuspohja on voimistelussa, josta hän siirtyi yläkouluikäisenä tanssin pariin. Heidille on kertynyt vuosien varrella kokemusta eri tanssilajeista niin harjoitussaleilta kuin esiintymislavoiltakin ympäri Suomea. Heidi aloitti tanssin opettamisen lähes 20 vuotta sitten ja hän onkin ehtinyt vuosien varrella opettaa cheer-tanssia, lastentanssia, showtanssia sekä tanssillista voimistelua. Heidille on tärkeää kehittää itseään jatkuvasti opettajana sekä tanssin että voimistelun saralla. Viimeisimpänä tutkintona Heidi on suorittanut Lasten liikunnan ammattitutkinnon Suomen urheiluopistolle Vierumäelle. Heidi pitää tärkeänä, että hänen tuntinsa ovat monipuolisia ja että hän pystyy rohkaisemaan sekä motivoimaan jokaista ryhmän oppilasta.

Saara Julkunen

Saara on opiskellut liikunnanohjaajaksi (amk) ja ohjannut ryhmäliikuntatunteja vuodesta 2001. Ohjaajana Saara on lempeä ja helposti lähestyttävä. Hän haluaa nähdä ja huomioida kaikki oppilaansa yksilöinä. ”Jokaisen tulisi löytää sellainen tanssi- tai liikuntalaji, jota rakastaa, ja joka saa lähtemään läpi tuulen ja tuiskun, jotta pääsee tunnille.” Saara opettaa kevätkaudella tiistain satutanssi- ja lastentanssiryhmiä sekä Balletonea.

Helena Kekäläinen

Helena Kekäläinen on tanssijan koulutuksen saanut tanssialan ammattilainen. Tanssin opettaminen on ollut aina lähellä hänen sydäntään ja opetuskokemusta hänella on 14-vuotiaasta asti. Opettajana Helena on kannustava ja haluaa tarjota sopivasti haastetta jokaisen omaan taitotasoonnähden. Tanssissa parasta on tanssimisen tuoma kokonaisvaltainen hyvä fiilis, rajattomat mahdollisuudet oppia uutta ja tanssi vuorovaikutuksen mahdollistajana. Omimmiksi lajeikseen Helena kokee nykytanssin ja improvisaation, latinalaistaustaiset tanssilajit, burleskin ja tanssiteatterin. Helena on tanssija-koreografina Tanssiryhmä Catsy Catsissä.

Siiri Kivinen

Siiri on yhteisöpedagogiopiskelija, joka asuu tällä hetkellä Kotkassa. Hän on tanssinut n. 7 vuoden ajan lajinaan MTV/street. Tanssimisessa yksi parhaimpia puolia Siirille on hyvä fiilis ja sen mukana meneminen. Siiri on opettanut Studio Dance Pitillä ja ollut mukana mm. Kouvojen tanssiryhmä BuzzerBeatersissa sekä ohjannut erilaisia lasten ja nuorten liikuntaryhmiä. ”Opettajana parasta on nähdä oppilaiden kehitys ja innostus lajia kohtaan. Opiskelujeni myötä kiinnitän tunnilla myös paljon huomiota ryhmähenkeen ja sen nostattamiseen!”

Sanni Lehmonen

Sannin tanssikipinä syttyi kunnolla Studio Dance Pitin alkuvuosina. Hän on treenannut monipuolisesti eri lajeja ja löytänyt MTV/streetistä ja hip hopista oman juttunsa. Sanni on ammatiltaan lähihoitaja ja hänellä on jo vankka kokemus myös lasten tuntien ohjaamisesta. Sannin tunneilla tärkeintä on se, että jokainen osallistuja saa nauttia tanssimisesta. Sanni palaa lastentuntien opettajaksi perhevapaalta.

Jani Lempiäinen

Jani on Lahdesta kotoisin oleva tanssinopettaja joka on harrastanut aktiivisesti katutanssia jo vuodesta 2003 vahvuutenaan Bboying sekä electric boogie. Hän aloitti opetustyön vuonna 2007 pitäen tunteja itsenäisesti Lahden urheilutalolla. Jani on kuulunut perustajajäseniin Lahden seudulla vaikuttaneeseen KoolFellas-ryhmään, jonka kanssa hän on keikkaillut aktiivisesti kolme vuotta. Hän on esiintynyt ryhmänsä lisäksi mm. musiikkivideoilla sekä Dance-ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Opetustyössään Jani haluaa tuoda hip hop -kulttuuria tanssisaleille mm. vaihtelevien koreografien ja innostavien battlejen kera kannustavassa ilmapiirissä. Hän keskittyy opetustyössään paljon itsensä ilmaisuun ja esiintymiseen. Tunneilla on tärkeää hyvän energian lisäksi tekniikka. Tanssin ilo välittyy energisistä koreografioista, joissa ei ole unohdettu lattiatasoa.

Tessa Leppälä

Tessa on pitkän linjan tanssiharrastaja. Nuorena tanssi-into lähti liikkeelle discopallojen ja säärystimien värittämiltä jazz-tanssisaleilta ja päätyi eri tyylisuuntia yhdistelevään nykytanssiin. Rakas nykäri on säilynyt harrastuksena, mutta rinnalla on kulkenut jo reilun kymmenen vuotta lasten ja nuorten opetus katutanssi-lajeissa.

 

 

 


Taru Mänttäri

Taru on fysioterapeutti Lahdesta ja hän aloitti tanssin noin 13 vuotta sitten. Kokemusta Tarulla on monesta eri lajista, mutta lähimpänä sydäntä ovat street-lajit. Viime vuosina Taru on tanssinut pääasiassa hip hoppia, voguingia ja heelsiä. Hän on myös ollut mukana street-ja voguing kisaryhmissä. Tunnille on ominaista hauskanpito, irrottelu ja heittäytyminen, mutta samalla myös uuden opettelu, itsensä haastaminen ja itsensä ylittäminen. Taru haluaa motivoida kaiken kokoisia naisia tanssin maailmaan mukaan!

 

 

Petra Niemi

Petra on kansainvälisen tanssijan uran tehnyt (mm. Karibian loistoristeilijät, Euroopan suurimmat Casinot ja kiertueet Taiwanissa) tanssinopettaja ja tanssivalmentaja. ”Sanonta ”It takes an athlete to dance but an artist to be a dancer” sopii täydellisesti didaktiseen ja pedagogiseen ajatteluuni. Kehon lihasten yhteistyö on tanssitekniikan perusta. Perustusta vahvistamalla ja kehittämällä tanssija pystyy ilmaisemaan tunteiden ja tarinoiden kirjo laadukkaasti ja isosti.” Petran showtanssitunnit koostuvat lattialla tehtävistä lämmittelyistä, tanssitekniikkaharjoitteista sekä lattian poikki menevistä lyhyistä sarjoista ja koreografioista, joita tehdään eri musiikkityyleihin. Tanssit saavat vaikutteita lyyrisestä jazzista vauhdikkaampiin ja sähäkämpiin tanssilajeihin. Treenaaminen on kivaa ja kaikilla on lupa kehittyä tavoitteellisesti omalla tanssijanpolullaan hyvällä mielellä. Petran tavoitteena on, että hänen tunneillaan kehittyy kokonaisvaltaisesti vahvoja lapsia, nuoria ja aikuisia.

Pilvi Norppa-Iiskola

Pilvi on kouluttautunut luovan tanssin ohjaajaksi Itä-Suomen liikuntaopistossa. Studio Dance Pitillä Pilvi on opettanut nykytanssia jo useamman vuoden ajan. Päivisin hän työskentelee luokanopettajana. Pilvin nykäritunneilla tehdään monipuolisesti tekniikka- ja improvisaatioharjoituksia, sekä harjoitellaan erilaisia tanssisarjoja. ”Nykytanssissa parasta on vapaus kokeilla ja tutkia omaa liikekieltä”.

 

Piia Rekola

Piia Rekola on tanssija ja tanssinopettaja, joka on aloittanut tanssiharrastuksensa vuonna 2007 ensin show- ja jazztanssilla, ja katutanssin pariin löytänyt tiensä reilu kymmenen vuotta sitten. Piia on treenannut hip hopin lisäksi monipuolisesti muitakin lajeja, keskittyen etenkin houseen, waackingiin sekä commercialiin. Viimeiset seitsemän vuotta Piia on treenannut Jyväskylän Tanssiopistolla, ja ollut mukana niin SM-kisaryhmissä kuin erilaisiin katselmuksiin
osallistuneissa esiintyvissä ryhmissäkin. Viimeisimmät kolme Jyväskylän-vuottaan Piia on lisäksi opettanut katutanssia monelle ikäryhmälle sekä tasolle, aina Hip hopista muihinkin hallitsemiinsa lajeihin. Piian tunneilla tärkeintä on rento ja kannustava ilmapiiri, ja opettajana hän pyrkii luomaan oppilailleen tilan ilmaista itseään kaikkea osaamistaan hyödyntäen, ja korostaa eri tanssilajien tarjoamia mahdollisuuksia rikastaa omaa liikekieltään.

Anna Saarikivi

Anna Saarikivi on helsinkiläinen tanssija ja tanssinopettaja joka hurahti dancehalliin 2010 ja on tanssinut lajia siitä lähtien. Oppinsa Anna on saanut lukuisilta Jamaikan matkoiltaan viimeisen kymmenen vuoden ajalta sekä workshopeilta Suomesta ja Euroopasta. Anna on opettanut sekä viikkotunteja että workshopeja mm. Helsingissä Saiffalla, Dance.fillä sekä Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Anna sijoittui toiseksi vuoden 2015 Suomen DHQ kilpailussa. Anna on tutustunut perinpohjin jamaikalaiseen tanssikulttuurin vietettyään saarella useita kuukausia vuosina 2017 ja 2018, jolloin hän myös työskenteli tanssijana House of Dancehallissa, Kingstonissa.

Johanna Timonen

Johannan liikunnan juuret ovat naisvoimistelussa, joukkuevoimistelussa ja tanssillisessa voimistelussa. Joukkuevoimistelussa Johannan ura päättyi voimistelijana 23-vuotiaana MM-edustuspaikkaan, mutta koreografina ja valmentajana hän jatkoi lajin parissa vielä 7 vuotta. Sen jälkeen tanssillisuus tuli yhä voimakkaammin mukaan sekä omassa harrastamisessa että koreografioissa. Johanna tykkää tehdä koreografioita ja nauttii tanssin tuomasta mahdollisuudesta tulkita musiikkia ja itseään. Tätä mielihyvää Johanna haluaa jakaa muillekin.

 

 

Minttu Tuura

Minttu on tanssija-tanssinopettaja, joka viimeistelee tanssinopettajaopintojaan Oulun ammattikorkeakoulussa, päälajinaan showtanssi. Päälajin lisäksi tanssinopettajaopintoihin on lukeutunut useita eri lajiopintoja, kuten Limón-tekniikkaa, jazz- ja nykytanssia ja latinalaistansseja. Opintojen lisäksi Mintulla on monipuolinen yli 17 vuoden tanssitausta, ja ensimmäiset tanssituntinsa hän opetti jo 14-vuotiaana. Minttu aloitti tanssin harrastamisen 6-vuotiaana showtanssilla. Muutamaa vuotta myöhemmin hän innostui street-tanssista, jossa kilpailemisen hän aloitti vuonna 2009 SM-tasolla. SM-kilpailuista Mintulle on kertynyt mitalisaldoa, joista suurimpana saavutuksenaan hän pitää vuoden 2013 Street Dance junioreiden pienryhmän Suomenmestaruutta.  Nykyään lähimpänä Mintun sydäntä tanssin kentällä on Commercial Dance, jossa tanssin ilmaisullinen arvo, sekä tanssijan persoonallisuus näyttelee suurta osaa. Minttu kokee esiintymistilanteet tanssin inspiroivimmiksi hetkiksi. Tanssinopettajana Minttu on vaativa, ystävällisellä ja kannustavalla otteella. Mintun opetuksen perustana on, että jokainen saa tulla tunnille omana itsenään, ja jokaista tanssijaa tulee rohkaista etsimään omaa polkuaan. Minttu pitää tärkeänä oppilaan auttamista hänen omista lähtökohdistaan turvallisessa ympäristössä, jossa kenenkään liikettä ei arvoteta.

Petra Villikka

Petra on pian 19-vuotias nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Hän on aloittanut tanssiharrastuksensa aikanaan Kouvolan tanssikoulussa ja ollut viime vuosina mukana Studio Dance Pitin edistyneissä ryhmissä. Street ja hip hop ovat eniten Petran oma juttu ja tanssivuosia on takana yhteensä jo kymmenen. Opetuskokemusta Petralle on kertynyt viime vuosien aikana yläkouluista sekä erilaisista tapahtumista. ”Mielestäni tunneilla on tärkeintä pitää hauskaa sekä oppia uutta.”

 

Toimisto

Tytti Liukkonen

Tytti on työskennellyt tanssinopettajana reilut 10 vuotta valmistuttuaan Turun Taideakatemiasta 2009. Viime vuodet hän on viihtynyt hallinnollisissa tehtävissä mm. Keravan tanssiopistolla ja Vantaan Katutanssiyhdistyksellä. Studio Dance Pitilla Tytti työstää Taiteen perusopetuksen tanssin opetussuunnitelmaa sekä vastaa asiakaspalvelusta ja viestinnästä.