Lajit

Studio Dance Pitissä voit harrastaa monipuolisesti taiteen perusopetuksen yleiden oppimäärän mukaan. Valikoimastamme löydät tunteja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin ja aloittaa voit minkä ikäisenä tahansa!

Lajikuvauksista saat hyvän yleiskuvan tarjoamistamme tanssityyleistä, mutta ethän epäröi tarvittaessa kysyä neuvoa myös henkilökunnaltamme. Autamme mielellämme! Tervetuloa mukaan hyvän mielen treeneihin! 

 • BALETTI

  Perehdymme klassisen baletin tekniikkaan ja tutustumme balettitunnin eri osa-alueisiin sekä lajille tyypilliseen tapaan liikkua. Alkeistasoilla opettelemme lajin perusliikkeitä tanko- sekä keskilattiaharjoituksin ja jatkotasolla yhdistelemme opituista liikkeistä tanssillisempia kokonaisuuksia. Baletti vahvistaa ryhtiä, liikkuvuutta sekä kehonhallintaa ja sopii kaikille tanssista kiinnostuneille.

 • BREAKDANCE

  Breakdance on 1970-luvulla New Yorkissa syntynyt vauhdikas, akrobaattinen ja rytmikäs tanssilaji. Tunneilla treenataan breikin perusliikkeitä ja haetaan lajille ominaista tapaa liikkua. Ei yläikärajaa!

 • DANCE FEVER

  Tervetuloa mukaan tanssin maailmaan! Dance Fever -tanssijumpassa heittäydymme musiikin ja tanssin eri aikakausiin sekä tyyleihin. Luvassa on vauhdikkaitakin kuvioita ja oppimisen iloa niin lattareiden kuin hip hopinkin ystäville. Treenilenkkarit jalkaan ja juomapullo mukaan, sillä hiki on tällä tunnilla taattu!

 • HIP HOP

  Hiphop-tunnilla opetellaan perustekniikan lisäksi tanssimaan erilaisia "grooveja", askeleita ja isolaatioita hyödyntämällä. Tärkeintä on hyvän fiiliksen ja musiikin ohella tanssijoiden oman tyylin ja tanssin kehittäminen opittujen askeleiden ja harjoitusten avulla. Tanssilajiissa yhdistyy merkittävä määrä muita tanssilajeja kuten lindy hopia, housea, breakdancea ja afroamerikkalaista tanssia.

 • HOUSE

  House on 80 -luvulla Chicagossa syntynyt fuusiotanssi, jossa yhdistellään askeleita eri tanssityyleistä, kuten jazz, salsa, steppi, break, capoeira ja afro. Tässä nopeatempoisessa tanssissa on paljon nopeaa jalkatyöskentelyä, mutta tärkeintä on musiikin rytmin tuominen kehoon eli jacking. Nykyiseen muotoonsa laji on kehittynyt New Yorkin klubeilla eri kulttuurien vaikutuksessa. Hauskaa, hikistä ja haastavaa! Tunnille tarvitset vaatteet, joissa on helppo liikkua ja sisäkengät.

 • JUMPS & TURNS

  Pyörimis -ja hyppytekniikkaa harjoittava tunti, sisältää myös voimaosioita sekä tanssillisempia salin poikki liikkuvia sarjoja. Tanssitekniikan kehittämistä kaipaaville!

 • K20- ja K30-RYHMÄT

  Aikuisten omat tanssitunnit tarjoavat myös teini-iän ohittaneille mahdollisuuden aloittaa tanssi harrastuksena tai paneutua siihen lajina hieman syvemmin. Ikärajoista emme ole niinkään tarkkoja, mutta voit valita sinulle sopivan ryhmän vaikka sillä perusteella, että K20-ryhmät esiintyvät näytöksissämme ja K30-ryhmät eivät. Tule mukaan ja kokeile rohkeasti uutta!

 • K30 INTRO

  Kurssi tutustuttaa osallistujat eri tanssilajeihin muutaman viikon jaksoissa. Ryhmä ei esiinny näytöksissä, vaan perehtyy vuoden aikana mm. nykytanssin, showtanssin, baletin, MTV/streetin, bollywoodin, flamencon ja stepin perusteisiin.

 • K40

  K40 on aikuisten oma tanssitunti, jossa ei tarvitse mennä takariviin piiloon. Tunnilla lämmitellään, tehdään vähän lihaskuntoa, tanssin tekniikkaa ja tietysti tanssisarjoja. Tanssitunnin tyylien sekamelska vaihtelee jazzista ja etnosta musikaalien kautta nykytanssiin. Tunti muotoutuu pitkälti osallistujiensa mukaiseksi kokonaisuudeksi ja näytöksiin osallistutaan jos yhdessä niin sovitaan. Tervetuloa siis kaikki nelikymppiset - myös henkiset meikäläiset lämpimästi tervetuloa!

 • KEHITYSRYHMÄT

  Kehitysryhmämme tarjoavat innokkaimmille harrastajille mahdollisuuden kehittää lajiosaamistaan tehokkaasti. Opiskelun pääpaino on nykytanssin ja showtanssin tekniikassa sekä koreografiassa tai katutanssilajeissa.

 • LASTENTANSSI

  Lastentanssituntimme pyrkivät kehittämään pienten osallistujien motoriikkaa, rytmitajua, liikkuvuutta ja kehonhallintaa - kaikkea tätä kuitenkin leikin varjolla ja monipuolisen musiikin siivittämänä! Tunneilla teemme erilaisia eläytymis- sekä liikkumisharjoituksia ja kokeilemme helpon koreografian rakentamista. Sopii myös pojille.

 • LIHASKUNTO

  Lihaskuntotunneillamme treenataan monipuolisesti eri lihasryhmiä käyttäen apuna step-lautaa, pumppitankoja ja käsipainoja. Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen tehokas ja hikinen lihaskestävyysosuus ja tunnin lopussa venyttelyt. Sopii kaikille.

 • MTV/STREET

  Mm. hiphoppia, streetiä, MTV:tä ja showta yhdistelevä laji. Tunneilla treenataan rennosti, mutta hikeä säästelemättä! Laita päälle viileimmät vaatteesi ja jalkaan trendikkäimmät tennarisi, valikoimastamme löydät varmasti oman taso- ja ikäryhmäsi.

 • NYKYTANSSI

  Tutustumme keholle luonnolliseen tapaan liikkua sekä leikittelemme erilaisilla tyyleillä tekniikkaharjoitusten ja koreografian muodossa. Nykytanssi on ihanan luonnollinen ja monipuolinen tanssilaji, joka sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta.

 • PILATES

  Pilates vahvistaa keskivartaloa syvistä vatsalihaksista alkaen, korjaa ryhtiä, pitää selän terveenä, edistää lihastasapainoa ja pitää nivelet joustavina. Se lisää liikkuvuutta ja helpottaa niska-hartiaseudun jumituksia. Sopii kaikille aloittelijoista ammattilaisiin. Loistava oheisharjoittelu- tai kehonhuoltomuoto laijiin kuin lajiin. Tekee hyvää koko keholle, myös sinne korvien väliin. Pilatestunnin kulmakiviä ovat hallinta, niin kehon kuin mielenkin, keskittyminen sekä itseen, että liikkeeseen ja liikkeen suorituksen tarkkuus - hengitystä unohtamatta. Pilates pohjautuu Joseph H. Pilateksen (1883 - 1967) luomaan Contrology - menetelmään.

 • SATUTANSSI 3-4-V

  Tärkeintä tunneilla on lapsi. Lapsen liikkumisen ja tanssimisen riemu hyvän musiikin rytmittämänä. Leikin ja luovien harjoitusten avulla luodaan pohjaa myöhemmälle tanssiharrastukselle. Harjoitellaan ryhmässä työskentelyä ja opetellaan vuorovaikutustaitoja.

 • SHOWTANSSI

  Showtanssi on monipuolinen laji, jossa yhdistyvät tanssiin heittäytyminen ja tekninen taituruus. Tyylit vaihtelevat hip hopista lyyriseen ja vaikutteita lainataan niin jazzista kuin nykytanssistakin.

 • VOGUING

  Laji on saanut inspiraationsa muotikuvista ja malleista. Voguingissa tehdään teräviä käsiliikkeitä sekä poseerauksia. Poseerauksissa ajatellaan pysähdyksiä ja valokuvia, kuten kuuluisan Vogue-muotilehden sivuilla. Voguing tunneilla keskitytään vartalon kauniisiin ja suoriin linjoihin sekä asenteen ottamiseen.